Always #Like A Girl

Något jag har tänkt på när det kommer till ”begränsningar” som jag kände av som liten var när jag exempelvis spelade fotboll, då jag från allra första början spelade tillsammans med killarna. Men jag kände alltid av den där vibben att jag var lite sämre än dem. Jag fick aldrig passar även om jag hade läget till att agera målgörare. Skrek ”Passa mig” eller höll upp ett finger för att markera att jag var fri. Man fick ju känslan som en tio åring att man antingen inte var tillräckligt bra, inte kunde skjuta/passa bollen lika hårt som killarna eller vara en tillgång i laget. 


Detta känner man ju relativt ofta av i sporter där det finns möjlighet till en stor generalisering. Sporter som fotboll, tennis, handboll och innebandy etc. Vilket är sådan bullshit!! Varför är killar bättre än tjejer? Kan inte vi vara målgörare, vara lika starka spelare som killar? Självförtroendet sjunker framförallt och man ger upp. Det är inte bara det att man känner sig nervärderad av killar, vi tjejer är också ganska bra på att trycka ner oss själva. Vi måste sluta med det och vara stolta över våra prestationer i största allmänhet. Den enda man skall jämföra sig med är endast sig själv. Könet skall inte spela någon roll, alla är bra och var stolt över dig själv! Gör ditt bästa och var stolt. Tryck inte ned dig själv på grund av att du tror att det är det bästa alternativet, sluta inte försöka för att du tror att antalet försök är tillräckligt. Fortsätt kämpa tills DU är nöjd! Be a girl, and be proud!


Som jag nämnde i det tidigare inlägget så har Always gjort en ny fantastisk kampanj som har sitt fokus på att pusha tjejer till att vara stolt över att vara just tjej därav uttrycket #LikeAgirl. Hjälp till att krossa alla normer och begränsningar. Ta en titt på videon och låt dig inspireras! För vi är tjejer och vi är fantastiska precis som vi är. 


Har ni någon gång känt er begränsade av samhällets alla normer? Dela med er och stärk varandra!

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Kanonbra skrivet!
På min clean eating-blogg är veckans tema är en utprovning av en riktigt effektiv deffdiet och fräscha sommarsallader. Välkommen in om andan faller på! Kramis
nouw.com/blog_of_foodcraft