Kap Verde guide

Först och främst är Kap Verde uppdelat i olika småöar som sedan skapar en ögrupp som tillsammans kallas Kap Verde. Jag var på ön Sal så tänkte tipsa om lite små grejer som kan vara bra och roligt att veta.


Mat/Food

Det allra bästa är strandhaken som är längs stranden. Går man åt vänster med staden i ryggen så följer ni kanten. Maten är i medelpris så är inte billigare än hemma i Sverige. Bra att veta att majoriteten av alla restaurangen endast tar kontanter eller utvalda kort så det inte blir krångel när ni väl skall betala.

Bra restauranger på Santa maria

1) Restaurang cultural, ligger mitt i stadens/byns centrum med otroligt god mat där man skall äta fiskrätterna som dem är krigare på. Riktigt gott och vällagat. Testa hummern om ni är svängen förbi, godaste hummern jag någonsin ätit! Dock är väntetiden mat lång för att personalen är inte storsiffrig. Så bli inte förvånad om det tar 30min -1h för att få maten.

2) Barracuda, en restaurang vid stranden som rekommenderas att besöka vid lunchtid. Åt en otroligt god fiskrätt som kommer direkt från fiskarnas fångst som kommer löpande varje dag under veckan. Även tonfisken är ljuvlig!

3) La Villa, där vi firande nyår och en middag. Jättegod mat med fantastisk service. Med fötterna i sanden, ljudet av vågor och jättegod mat var detta en topprestaurang i mina ögon. Åt en ljuvlig pasta med hummer och pistaschenötter. Rekommenderas!

4) Chill out, som var en bar med WI-FI! Magiska drinkar, härlig musik och fantastisk personal. Svängde förbi här innan vi åkte ifrån ön och ångrar att vi inte besökte den innan..!

5) Gelato & Co, bästa glasshaket vi besökte. Italiensk glass med god smak. Inte så värst dyrt. Pris som hemma i Sverige men rekommenderar att smaka chokladen, kokosen, pistaschen och stracciatellan. Mums!

6) Chez Pastis, bästa restaurangen i Santa Maria. Italiensk mat som ägs av ett en tjej och en kille. Fantastisk mat serveras i ett håll i väggen. Krävs bokning någon/några dagar innan. Deras tonfisk och brasilianska biff är rekommenderbar!

7) Ocean bar, en bar med magisk pina colada som är ett måste (!). Mysigt ställe vid torget med live musik och härlig personal.

Säkert glömt ett par restauranger/hak men skall addera om jag kommer på!

Leva/bo

Rekommenderar att bo vid stranden vilket fanns vårt hotell inklusive ett till som jag ansåg vara jättefint att bo vid. Annars måste man krångla med taxi in och ut från staden. Men detta är ju givetvis valfritt vad man själv tycker. Gillar man pool mer än hav/strand kanske detta inte är en prioritet.

1) Morabeza, ett jättefint hotel som låg vid stranden med många pooler, som jag själv ville bo vid. Palmer runt poolen, nära till stranden. Mer om hotellet här

2) Salinas sea, ett jättefint hotell vi bodde vid som jag var jättenöjd med. Låg precis vid havet och tyckte personalen var trevlig och snabb. Wifi vid rummet som dock kanske inte var på topp alltid. Rummen var jättefina och poolen var fin även om jag aldrig själv badade i den. Mer här

mer hotell här

Shopping

Inte jättemycket att köpa mer än möjligtvis lite småprylar så förvänta er inte på en storslagen shoppingtur. Jag köpte mig ett par jättefina armband på marknaden till bra priser. Finns lite klädesplagg, smycken, accessoarer m.m. Något jag fann mig positivt var att människorna inte var "på" som många kan vara när man shoppar på marknader och liknande runt om i världen. Mycket hjälpsamma och trevliga!

Övrigt

1) Prova surfa, något jag själv inte hann med men så gärna velat. Var i och för sig lite småfeg att pröva själv men tipsar om att pröva på. Bra vågor och ön är känd för att vara en surfö. Så passa på!

2) Besök fiskmarknaden som ligger en bit bort vid stranden. Där all fisk kommer ifrån alla fiskare som varit ute tidigt och där alla köper fisk till restauranger, hem. Riktigt ballt och fina fotografier att klicka!

Good to know/Bra att veta

1) Småkyligt på kvällarna, så bra att kanske ta med någon tunnare jacka alt. kofta för att inte frysa. Hade min skinnjacka som var en saver under kvällarna. 

2) Som nämnt tidigare med pengar är att ha kontanter och rätt kort. VISA kan man använda men ett par är tveksamma på vissa restauranger runtom i byn så var noga med att ha pengar. Finns bankomater vid torget så inget ni behöver oroa er över. 

3) Wifi finns på utvalda hak och på dem allra flesta hotellen men relativt segt så svårt att uppdatera på sociala medier  --> blev liten rehab från omvärlden. Härligt!​

Gillar

Kommentarer

maarias
,
Underbart! Tack så mycket!! Vad hade du för solskyddsfaktor? Tog solen bra? :)
elsaw
elsaw,
Jag hade 30 allra flesta dagarna och ja det gjorde den även om det blåste och var molnigt en hel del! Ha en bra resa, kramis
nouw.com/elsaw
Nettan
Nettan,
Underbara bilder!
nouw.com/nettan
aidalazarian,
Kul med en guide! Det ser superhärligt ut så jag blev jättesugen på att åka dit nu!
www.nouw.com/aidal
sallyh
sallyh,
Var du där med familj eller kompisar? Är det mer ett familje-semester-ställe? ;)
nouw.com/sallyh