Köpenhamnguide

Som ni förmodligen är medvetna om befann jag mig i Köpenhamn förra veckan och tänkte därmed tipsa er om mina favoritställen att besöka.

Köpenhamnsguiden

Rent matmässigt tycker jag strosande runt på gatorna att man i princip kunde sätta sig på vilket som helst runt Ströget och bli nöjd, smaksak helt enkelt.

Café Norden & Europa

Två mysiga caféer som ligger precis på "torget" vid Ströget och är dessutom inte svåra att finna. Båda haken har jättegod mat och dessutom väldigt mysigt att se alla människor som strosar förbi. Ceasarsalladen på Europa var magisk och är värd varenda krona och sedan fanns en del goda sandwitches. Har även hört att frukosten/brunchen där är fenomenal! Norden hade otroligt goda och framförallt fabulösa drinkar så om du är ute efter en fin instagrambild så är Norden the place to be ;-)

Café Victor

Mysigt café som passerades ett antal gånger och har god mat med härlig atmosfär. Lite ballt ställe att gå till ifall man känner för att klä upp sig lite och äta god mat. Ny Østergade 8, København K

PS Bar & Grill

Mitt favorithak där man kan avnjuta en riktigt god burgare och snacka lite härligt med personalen. Härlig lokal som påminner lite om New York. Höga stolar och bord samt riktigt bra service. Inget dåligt här inte! Gå hit!

Ut och ta en drink!

Med klockren vy! Vid Nyhavn längs gatan finns otroligt många smårestauranger som kanske inte riktigt är värt maten men en drink eller en dricka. Vi passerade denna gatan ett antal gånger och kan som slutsats säga; kvällssol, härligt mycket folk och fin utsikt. Pick and go!

Shopping är ju dessutom guldvärd och någonting man inte får missa. Det finns någonting för alla. Budget till lyx och framförallt riktiga kap!

ILLUM

Ett varuhus med allt du kan tänka dig i alla kategorier. Smink, väskor, skor till parfymer och härliga plagg till hösten. Ett ställe som påminner lite om NK fast i att vidgat format. Man får hålla utkik efter fynden på reastångarna som ni visar upptill 70%! Passa på!

By Malene Birger

Nu när man ändå befinner sig I Danmark får man ju självklart besöka alla danska märkens härliga butiker med sin exotiska inredning. MB är ett av dem!

Underskatta inte budget

Även om du befinner dig i Köpenhamn "a shoppingheaven" så skall du inte underskatta budgetbutikerna som även finns hemma. Kedjor såsom Zara, COS, Gina Tricot & H&M kan också erbjuda bra shopping. Mycket av det som finns där erbjuds inte hemma då utomlands alltid ligger före Sverige på något vis..

Birger Mikkelsen

En härlig mix av mina favoritmärken; Dondup, Joseph, Forte Forte, Céline m.fl. Drömbutiken för höstshoppingen!

Magasin du Nord

Ett shoppingvarhus med lite samma stuk som ILLUM. Här fightas budget och lyx på samma klädstänger och finns i flera våningar. En JOE & THE JUICE ligger precis vid ingången så känner du dig lite småtrött av all shopping, ta en instagrampaus och en juice! I did;-)

MAC

Då jag är ett stort fan av deras kosmetikaprodukter var ett besök i butiken ett "måste". Priserna är ungefär som hemma fast ett större utbud.

Tänk på //

Danska kronan ligger lite högre än den svenska så du sedan inte blir överraskad att det "försvunnit" mer på kontot än vad du förväntat dig. Ungefär 25% mer.

Gillar

Kommentarer

EMELIIIES
EMELIIIES,
Härliga tips och en riktigt snygg blogg fina du!
nouw.com/emeliiies
Linaerix
Linaerix,
Så härliga bilder! 😄
nouw.com/linaerix
m.grundstrom
,
Vad heter typsnittet där du skrivit "Köpenhamnsguiden"? Jätte fin blogg 😊
w
,
heej elsa, har en fråga jag jättegärna vill ha svar på haha!! Jag är lika gammal som du och vet att det är 16-årsgräns på alkohol i köpenhamn, men jag undrar om det är samma sak på restauranger och liknande, kan man beställa in en öl eller drink om man är 16 (17)? Eller har du falskleg? Skulle jättegärna vilja ha svar och du får gärna svara snabbt här i kommentarerna om du vill för ska dit om ett litet tag! 😊