Motgångar

Sämsta som går att uppleva. Just att ingenting går vägen för en. Går att uppleva i skolan, på jobbet, privat, ja det finns en del exempel och dem flesta går att kombinera. Livet med motgångar, varför finns dem ens?

Motgångar, ja, dem suger! Har precis, precis kommit ur en period av jobbiga saker och allting kändes extremt påfrestande. Både privat men också främst i skolan. Vilket enkelt gör att minsta lilla sak känns jobbigt. En dålig/negativ kommentar, ett dåligt prov/resultat, en dålig dag, "ful-dag" osv. Listan kan fyllas lång. Jag har som sagt precis varit där. Kan säga att det tar tid, tid att komma ifrån den hemska gråzonen där ingenting fungerar och allting är dåligt och jobbigt.

Motgångar kan både anses vara bra och dåliga men generellt dåliga eftersom dem orsakar stress och det är ingenting bra eller hur? Motgångar som positiv aspekt är att det kan ses som en motivation, att ett dåligt prov ger motivation till att göra bra ifrån sig till nästa prov. Men vad händer om det inte går bra under nästa prov eller provet efter det? Är motgångar fortfarande något bra då?

Jag associerar motgångar som något dåligt, oftast. Visserligen (som jag nämnde ovan), så kan det anses var en typ av motivation för en del, men för andra så kan det kännas som något påfrestande och jobbigt. Så jag tänkte faktiskt dela med mig av hjälp från mig till dig som känner likadant.

För det första så är du inte ensam. Vi alla har varit där, eller befinner oss där. Tro det eller ej. Att känna sig värdelös, inte tillräcklig. Man tror att man inte bidrar till någonting. Därför måste du nu lyssna. DU är tillräcklig! Du är så jävla bra och du behövs! För att må bra igen så måste du titta tillbaka på allting bra du åstadkommit och jämföra.. vad var det här som jag gjorde bra till skillnad till här? Vad kan jag göra åt det? Finns det möjlighet till att förändra och förbättra?

För att kunna komma ifrån gråzonen och få tillbaka humöret samt självförtroendet igen så måste du tro på dig själv. Vad är jag bra på? Vi alla har motgångar ibland och ja, dem suger verkligen. Men ge inte upp. Ge inte upp. DU klarar det. Du klarar dig igenom en svacka av elände och påfrestningar.

Handlar det om skolan.. 1) Rada upp allting du har och se vad du kan göra åt det. Fokusera på det du tycker är jobbigast och det du ser som den största motgången och jobbigheten. 2) Ta det lugnt, andas. Du klarar det. 3) Ta paus. Även om du är stressad, så blir ingenting bättre av att jäkta och bli onödigt stressad och må ännu sämre än vad du redan gör. 4) Ta hjälp av någon. Jag lovar att det gynnar. 5) DU ÄR BÄTTRE ÄN VAD DU TROR! Ja det är du. Du är kapabel till mycket, att vända upp och ner på kakan.

Handlar det om livet.. 1) Prata om det. Det är skönt och du behöver det oftast mer än vad du tror. 2) Ta det lugnt, ta ensamtid, skit i allting runt omkring dig och fokusera på nuet. Behöver du ledigt, ta ledigt. Behöver du springa av tankarna, spring av tankarna. Do what's good for you! 3) Det är inte hela världen. Oftast. Så skit i problemet och försök göra saker som få dig att må bra och sedan få perspektiv på saken.

Det är många saker som kan hjälpa dig till att må bättre. Men det tar oftast tid. Men ville dela med mig av lite tankar till er, då jag själv uppskattar dessa av texter mycket.

Har du någonting du vill dela med dig av eller prata om ? Mejla mig, elsa.blogg@hotmail.se

Gillar

Kommentarer

Maja
,
Finaste du ❤️❤️❤️
Evelina
,
Åh va fint inlägg!
Grenmyrs
Grenmyrs,
Fint inlägg!! <3
nouw.com/grenmyrs
Pdersten
Pdersten,
Bra inlägg, hemskt när det bara går fel.. <3
nouw.com/pdersten
MimmiLarsson
MimmiLarsson,
Himla fint inlägg!
nouw.com/mimmilarsson
Lolang
,
Elsa💖❤️💘❤️💖