Studentpresentsguiden

Untitled #361


Att veta vad man skall ge bort i studentpresent kan vara knepigt 8/10 gånger. Går man tillsammans med familjen kan ju köpet vara både enklare men ligger även oftast en "bättre tanke" bakom den. Går man dock själv är det svårt att få till en bra present, framförallt om man skall besöka flera på en och samma dag. Springa från hus till hus kan då vara knepigt. Men här är ett par tips för att få till en bra present till vän, bekant eller släktingen!

Smycken är förmodligen en present jag skulle ge till en kompis när jag svänger runt själv där familjen inte hänger med. Att köpa ett fint armband, halsband kanske en ring eller ett par örhängen är en jättefin present att ge bort. Där kan man ju dessutom lägga in en tanke om personen är mer en "ring person" eller "halsbandsperson" exv.

Vinglas/Glas är en present man mer ger från familjen än att komma med själv till en kompis. Då man oftast önskar sig saker som man kan ha med sig när man flyttar hemifrån är det många som önskar sig finare glas som dem kan ha med sig till sin första lägenhet. Perfekt present!

Porslin som vävar in på punkten ovan. Jag hade själv önskat mig en hel del porslin/tallrikar och liknande från släkt etc. som jag sedan kan ha med mig när jag flyttar in i min första lägenhet. Man får dock tänka på om det är tjej eller en kille man skall ge present till. Dvs ölglas eller rödvinsglas är möjligen mer uppskattat hos en kille än en tjej och champagneglas/vitt- rosévinsglas till en tjej mer än till en kille. Gäller att ha fria tankar och idéer när det kommer till presenter. Man uppskattar allt när det kommer till presenter på en student.

Kokbok, en ultimat present som man både kan ge från familj men även om man går själv. Möjligheten till att lägga både mer eller mindre finns samt att man kan skoja till det om man är mer kompis och ger en bok som kanske är "typiskt" för personen som får den.

Blommor/Champagne tycker jag kan vara en bra present att ge bort, men kan vara "en i mängden" då man oftast  får en del champagne/vin/blommor på studenten redan. Men annars tycker jag det kan vara en väldigt fin och enkel present om man skall besöka flera mottagningar och inte har möjligen att lägga flera hundralappar på flera dyra presenter.

  • Tips

Gillar

Kommentarer

laraelvira
,
Kan du tipsa om skolavslutnings klänningar eller bara allmänt om vad man kan ha på sig på avslutningen? Har lite panik
johannakjell
johannakjell,
Bra tips! Thanks 😊
nouw.com/johannakjell