What to do?

Hej älskade ni? Hur mår ni? Det har varit riktigt tuffa veckor med Covid-19 i ryggen som styr oss överallt och rastlösheten börjar ta över sakta men säkert vilket är mer än förståeligt. Trust me, jag förstår. Det enda som kan lugna oss är att vi alla oavsett vart vi befinner oss i världen sitter i samma båt och hoppas på att detta ska gå över snart. Jag har glad att kunna vara hemma och ha tak över huvudet, mat på bordet och att mina nära och kära är friska. För det ska man inte ta för givet i en sån här situation. usch. För att pigga upp och ge lite tips på vad man kan göra under dagarna kommer en liten härlig lista.


1. Passa på att läsa en bok som du velat läsa länge. Kunskap är ingenting man kan få för mycket av och därför kan man alltid passa på att läsa en bok man velat ta tiden till att läsa. Jag har en stor hög med böcker som bara väntar på att jag ska ta tag i bläddra och läsa klart dem. SÅ, vilken bok har ni högst upp på listan just nu?

2. Ta en online kurs! Kunskap är som sagt ingenting man kan få för mycket av och vad passar inte bättre än att att ta en online kurs? Hur smart som helst. Engelska? Eller någon annan rolig intressant kurs.

3. Ta en promenad! Jag älskar själv att gå promenad, helst vid havet/vattnet då det harmoniserar det lite. Väldigt mysigt att dra på en varm jacka och gå ut med en kompis/pojkvän/mamma och strosa runt. Eller varför inte lyssna på din favoritpodd eller musik?

4. Lär dig laga mat! Denna punkten är väl ganska basic men fortfarande ingen man ska underskatta. Jag började ju laga mat för ett par år sedan, 2 kanske? och innan dess lagade jag väldigt sällan mat. Det handlade inte om att jag inte tyckte om det, tro mig det var allt jag ville. Sen bestämde jag mig någonstans att jag skulle lära mig och jag började med sallader, frukostar och sedan kom pastan och andra rätter på köpet. Det är verkligen ett guldvärt tillfälle att börja laga mat.

5. Skriv skriv skriv. Jag älskar att skriva även om jag sällan får tiden till att göra det numera pga skolan tar upp så mycket tid, men passa på att skriv och skriv ned tankar och drömmar som du har. Skriv texter om livet. Sudda, skriv, sudda ut, skriv. Jag skrev en novell för ett par år sedan på landet när jag var utan telefon och det var hur härligt som helst att sitta med ett glas rödvin, se över solnedgången samtidigt som jag satt och skrev på en novell. Låter klyschigt men ack så härligt. Prova!

6. Kolla filmer och serier. Detta är nog en punkt som man kanske inte kan köra varenda dag men jag har ju passat på att se klart två serier nu under dessa veckor. Både Suits och Sex and The City! Har ni någon bra favoritserie?

7. Träna utomhus! Trust me, jag tycker det är ovant att ta mig ut istället för att träna på gym men det är en härlig utmaning. Plus att man får luft och sol (just nu) på köpet. It's a win win!

8. Take-away mys med vännerna! Jag försöker i den mån jag kan köpa hem mat för att stötta mina lokala restauranger. Har även tagit mig till stan för att äta frukost eller lunch för att stötta dem, men för att verkligen hålla mig hemma har det blivit mycket take-away. Så passa verkligen på nu att köpa hem mat, ha en mysig kväll med nära och kära. Nu har vi en anledning till att stanna hemma istället för att vara ute.

Stay safe out there <3

Gillar

Kommentarer

emiliehelle
emiliehelle,
Jeg har begynt å strikke en cardigan for å få dagene til å gå! <3 Ha en fin dag 😃
nouw.com/emiliehelle
Mammatillthea
Mammatillthea,
Så bra lista ☺️
nouw.com/mammatillthea
jenniferliindqvist
jenniferliindqvist,
Jättebra tips!! 😁
nouw.com/jenniferliindqvist
Emma Engström,
Hilma bra tips verkligen, tusen tack! Jag älskar att skriva så den punkten är grym <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom